top of page
Search

Milyen egy jó Facebook vagy Instagram poszt? ~2-3 perc

Updated: Aug 19, 2019

Minden jó felhasználóbarát poszt a tervezéssel kezdődik. Meg kell tervezni a posztot, lényegében egy kampányt létrehozni, és igen, ez több poszt esetén több munka, de ezért is jött létre az Afterion, hogy segítsünk cégeknek ebben.



Egy poszt tervezése a következőképp zajlik le nálunk:

- Poszt témájának körbejárása

- A poszt tematikájának kialakítása

- Kulcsszavak keresése

- Poszt képének megszerkesztése

- Hashtagek keresése

- Poszt leírásának megszerkesztése



Ezek mind elengedhetetlen lépések! Egy olyan poszt ami megfogja a felhasználót rendelkezik egy olyan képpel, hogy a felhasználónak megakadjon rajta a tekintete. Hiszen az embeek görgetnek, görgetnek és ha nem fogja általában őket meg maga a kép, a leírást sem fogják elolvasni ahol pedig a releváns információk vannak. A kép akár tartalmazhat infókat is, ez attól függ mit szeretnénk közvetíteni. Mi esetünkben például egy szép megfogó kép tartalazott szöveget is:


De ami a kép mellett hihetetlen sokat tesz a lattban ha a nézőtől szeretnénk hogy lépést tegyen meg cégünk felé (például átmenjen a facebookunkra vagy rendeljen tőlünk), egy jól megfogalmazott leírás. Nyilván itt is hasznos ha megfogja a leírás a felhasználót, így smiley-k alkalmazása kifejezetten hasznos. Fogalmazzunk célcsoportunknak hűen, ha a fiatalok a célközönség fiatalos nyelvezettel relatíve több smiley-val. Ha idősebb generáció a célcsoport, ne smiley-zzunk túl sokat és próbáljunk szofisztikáltabbak lenni.




Kulcsszavak keresése is abszolut elem a listán, hiszen vannak különböző csoportoknak különböző érdeklődési körei amiken keresztül könnyebben "lekenyerezhetőek". Ezeknek a szavaknak megkeresése nagyon fel tudja lendíteni kampányunk!


Illetve a hashtagek használata. A hashtagek egy csoporthoz adják a mi posztunk, amelyen keresztül olyan emberekhez eljuthat posztunk akik alapvetően nem látták volna. Sokan követnek hashtageket vagy keresnek rájuk, így egy jó marketing eszközzé váltak.


A későbbiekben még jobban belemegyünk minden egyes elembe, addig is javasoljuk az oldalunk átböngészését.

14 views0 comments
bottom of page